top of page
selän_hoito_Kimmo_Heinonen_Turku.jpg

KIROPRAKTIIKKA

Kiropraktiikka on hoitomuoto, joka huomioi tuki- ja liikuntaelinten, erityisesti selkärangan, toimivuuden tärkeyden ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Selkäranka kehittyy jo kohdussa täyttämään kaksi päätehtäväänsä: liikkeen sallimisen ja selkärangan sisällä olevan selkäytimen suojaamisen. Selkärangan toimintahäiriöt, kuten lukkiumat, voivat aiheuttaa voimakasta kivuntunnetta muualle kehoon keskushermoston välityksellä.
Mitä vastaanotolla tapahtuu?
Ensimmäiseen vastaanottokäyntiin kuuluu huolellinen haastattelu ja terveydentilan tutkimus. Terveydentilan kartoitusta seuraa hoito, kotiohjeet ja tarvittaessa terveydentilan seuranta. Kiropraktiikan yleisin hoitotapa on käsin niveleen annettava pieni impulssi, joka erottaa nivelen pintoja hetkeksi vapauttaen näin lukkiutuneen nivelen.
Ennaltaehkäise oireita
Kiropraktiikan tavoitteena on aina ensisijaisesti selvittää kivun aiheuttajat sekä ehkäistä oireita ennalta. Tärkeintä on aloittaa hoito ajoissa. Näin kipu tai muu ongelmatilanne ei lamauta koko kehon toimintakykyä, eikä elimistön häiriötilanne pääse aiheuttamaan lisää vahinkoa muualle elimistöön.

bottom of page